Wieteke de Jong (programmabeheerser)

Ik ben Wieteke de Jong, programmabeheerser in het ruimtelijk domein. Na mijn studie Bestuurskunde ben ik in 2017 bij de gemeente Eindhoven begonnen als trainee. Ik vond de gemeente Eindhoven zo leuk, dat ik weer terug ben gekomen.

Wat maak ik als programmabeheerser voor Eindhoven?

Een leefbare, veilige, bereikbare en gezonde stad. Daar werk ik aan via twee programma’s: Verkeer en Duurzaamheid. Er worden continu plannen bedacht en projecten uitgevoerd om Eindhoven te verbeteren. Ik bespreek met de betrokken collega’s wat de risico’s zijn en wat we eraan kunnen doen om ze te voorkomen. We zorgen dat de gehele buurt wordt meegenomen in het project en dat het project volgens planning blijft lopen.

Met wie maak ik dat?

Met collega’s binnen de gemeente, de wethouders en natuurlijk ook de inwoners van Eindhoven. Een duurzame en bereikbare stad bereik je als gemeente niet alleen, dat doe je samen.

Voor wie maak ik dat?

Voor de stad, de huidige en toekomstige inwoners. Ik ben hartstikke trots om voor Eindhoven te werken, de vijfde stad van Nederland! Het is een levendige en gave stad die groeit en bloeit. Daar zet ik me graag voor in!

Wij maken samen Eindhoven.