Traineeships

Een traineeship bij gemeente Eindhoven biedt je de kans om de politiek van dichtbij mee te maken. Om betrokken te zijn bij de besluitvorming, in contact te staan met Eindhovenaren en om vorm te geven aan de toekomst van Eindhoven. Maar ook de mogelijkheid om je te ontwikkelen, binnen en buiten je eigen vakgebied. 

Traineeship 'De Toekomst van Brabant'

De Toekomst van Brabant’ is een samenwerkingsverband van een aantal grote en kleine gemeenten, een waterschap en de provincie Noord-Brabant. Ieder jaar gaan zo’n 24 nieuwe trainees aan de slag bij de deelnemende organisaties. Ze wisselen 3 keer van organisatie en werken daar 8 maanden aan opdrachten. Daarnaast volgen ze een intensief opleidingsprogramma. Dat bestaat uit 3 leerlijnen: overheid, persoonlijk leiderschap en sociale vaardigheden. 

Traineeship ‘beleidsadviseur ruimtelijk beleid’

Het traineeship beleidsadviseur ruimtelijk beleid is een uniek en intensief leer- en ontwikkelprogramma van 2 jaar die jou de kans geeft om mee te werken aan - en te leren van de enorme groei die Eindhoven doormaakt. Er komen namelijk in rap tempo meer bedrijven, banen, wegen en inwoners bij. Dit gaat zo snel dat we spreken van een schaalsprong waarbij we de transitie van stad naar internationale metropool doormaken.

In september 2024 start het traineeship dat bestaat uit een combinatie van (samen) doen, leren en reflecteren. Twee jaar lang begeleiden we jou in jouw transitie tot medior beleidsadviseur. De traineegroep bestaat uit 5 trainees, waarbij iedere trainee werkt aan één van onderstaande opgaven:

  • Klimaatadaptie 
  • Wonen en voorzieningen
  • Mobiliteitstransitie
  • Gezonde leefomgeving
  • Vitale en duurzame stad met ruimte voor iedereen