Khadija Didbih Akechtabou (juridisch-en beleidsadviseur)

Hallo! Ik ben Khadija Didbih Akechtabou. Ik werk al 18 jaar voor de gemeente Eindhoven. Sinds 2007 als juridisch/beleidsadviseur voor alle zaken die met de sociale kant van de stad te maken hebben. Mijn baan is heel afwisselend, omdat de wet- en regelgeving constant verandert. Daar word ik blij van; het is nooit saai.

waar sta ik voor als juridisch- en beleidsadviseur in Eindhoven?

Ik adviseer collega’s en de wethouders op juridisch gebied. Voor een goed advies is het belangrijk om eerst de juiste vragen te stellen. Uiteindelijk leidt dit ertoe dat de inwoner zo min mogelijk administratieve rompslomp heeft. Daarnaast zorg ik ervoor dat ons beleid past binnen de wet- en regelgeving, zodat de inwoners erop kunnen vertrouwen dat ze goed geholpen worden als ze vragen of wensen hebben. Ik voel me daar erg verantwoordelijk voor, en zorg dat het klopt.

Met wie doe ik dit?

Met beleidsadviseurs en de wethouders, maar ook met de inwoners. Het is belangrijk dat zij betrokken worden bij het maken van beleid en regelingen. Zo zorgen we ervoor dat we kwaliteit leveren en dat we goed aansluiten bij wat de inwoner nodig heeft.

Voor wie doe ik dit?

Voor het college van burgemeester en wethouders én voor de inwoners! Wat wij doen heeft direct invloed op het leven van de inwoner, dus dat moet goed gebeuren. Daar maak ik mij sterk voor.

eindhoven, werk waar je voor staat