Asli Kocak (junior projectleider)

Hallo! Ik ben Asli Kocak. 25 jaar en sinds september 2017 junior projectleider van ruimtelijke projecten van de gemeente Eindhoven. Ik heb twee studies afgerond: Advanced Business Creation en Management of Cultural Diversity. Daarna werkte ik als merkmaker bij een marketingbureau en als junior beleidsmedewerker bij de Universiteit van Tilburg.

Wat maak ik als junior project leider voor Eindhoven?

Projecten die bijdragen aan een stad waar je fijn kunt wonen, werken en recreëren. Denk hierbij aan de herinrichting van het Stationsplein aan de centrumzijde van het station. En de ontwikkeling van nieuwe kantoren en appartementen in de stationsomgeving. Als je nu het station uitkomt krijg je niet het gevoel dat je in een van de slimste regio’s ter wereld bent. Door deze ontwikkelingen gaat dit veranderen. We gaan een stadsentree maken die past bij een stad als Eindhoven!

Mijn rol binnen deze projecten is ervoor zorgen dat processen effectief en efficiënt verlopen, zodat het beste resultaat bereikt wordt. Dit doe ik door te plannen en de juiste mensen met de juiste kennis op tijd te betrekken. En door steeds de volgende vraag te stellen: wat is het beste voor de stad? De afwisseling in het werk vind ik inspirerend. Met elke keer een nieuwe uitdaging kan ik mezelf ook blijven ontwikkelen.

Met wie maak ik dat?

Gelukkig maak ik dat niet alleen en heb ik veel collega’s die mij adviseren. Groenspecialisten, stedenbouwkundigen: iedereen brengt zijn of haar kennis en ervaring in. Bijvoorbeeld een groenspecialist die mij adviseert over de soorten bomen die op het Stationsplein moeten komen. Ook doe ik dit samen met de gebruiker; de inwoners en de ondernemers. Zo organiseren wij sessies om onze ideeën te presenteren, maar ook om ideeën op te halen. Dit zorgt voor een verbetering van de plannen.

Voor wie maak ik dat?

Voor de leukste stad van Nederland! Niks zo mooi als werken aan je eigen stad, als geboren en getogen Eindhovenaar! Dat maakt mij trots. Ik loop iedere dag langs het station. Het feit dat het er over een aantal jaren hier heel anders uit gaat zien (veel mooier) geeft mij extra motivatie en energie om aan de projecten te werken!

Wij maken samen Eindhoven.