Karel Meulendijk (directievoerder water)

Ik ben Karel Meulendijk, directievoerder water. Ik heb een achtergrond in de civiele techniek, hoofdzakelijk rioolbeheer. Hiervoor werkte ik bij aannemers en als ZZP-er. Ik werk hier nu 6 jaar en nog steeds met veel plezier. Want ik krijg veel vrijheid en de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen.

Wat maak ik als directievoerder water voor Eindhoven?

Een stad waar we trots op kunnen zijn! Water speelt daarbij een grote rol.

Als directievoerder water houd ik toezicht op onderhoudswerkzaamheden aan de riolering. Mijn collega’s en ik ‘sturen’ het water in Eindhoven. We meten bijvoorbeeld de waterhoeveelheid en kwaliteit, met behulp van sensoren. Als het nodig is voeren we het overtollige water af of wordt het tijdelijk in waterbassins opgeslagen. Ook zorgen we bijvoorbeeld voor de inspectie, reiniging en renovatie van onze 1.350 km riolering. Zo voorkomen we problemen en overstromingen.

Ook het mooier maken van de stad is onderdeel van mijn functie. Want water wordt ook gebruikt als aankleding. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige en beeldbepalende fontein op het Floraplein; hier doen wij het onderhoud van.

Met wie maak ik dat?

Met mijn collega’s, aannemers en bedrijven. We bundelen onze kennis en trekken samen op bij nieuwe technologische ontwikkelingen. Boeiend én leerzaam! We kunnen daarbij niet zonder de meldingen van onze inwoners. Dankzij hun oplettende oog kunnen we de stad samen blijven verbeteren.

Voor wie maak ik dat?

Vooral voor de inwoners, maar ook voor alle bezoekers van Eindhoven.

Wij maken samen Eindhoven.