Rolf Simons (communicatieadviseur)

Ik ben Rolf Simons en al 18 jaar werkzaam bij de gemeente Eindhoven. Ik heb een technische achtergrond. Sinds 2013 vervul ik de rol van communicatieadviseur. Hiervoor was ik verkeerscoördinator waarbij ik verantwoordelijk was voor de bereikbaarheid van de stad bij wegwerkzaamheden. Ik heb dus de kans gekregen om mijn loopbaan een hele andere draai te geven en dat waardeer ik enorm.

Wat maak ik als communicatieadviseur voor Eindhoven?

Vooral verbindingen: ik breng mensen samen. Inwoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente. Ik organiseer samen met anderen bijeenkomsten voor de inwoners en ondernemers. Hiermee willen we hen een stem geven bij de ontwikkelingen en de groei van de stad. Zo help ik bij het slaan van bruggen. En draag ik bij aan het mooier maken van de stad, en haar groei.

Er komen veel mensen uit andere landen in Eindhoven werken. Daar zijn veel nieuwe woningen voor nodig. Ik ben op dit moment vooral betrokken bij projecten in de binnenstad en rondom ons station. Over 15 jaar wonen daar zo’n 45.000 mensen, 5 keer meer dan nu. Dat betekent dat we onze plannen moeten blijven uitleggen en inwoners en ondernemers hierin moeten meenemen.

Met wie maak ik dat?

Met heel veel collega’s, inwoners en ondernemers in onze stad. Samen proberen we de groei van de stad vorm te geven. Want in Eindhoven doen wij heel veel samen. Daarom vind ik Eindhoven de gaafste stad om voor te werken.

Voor wie maak ik dat?

Voor Eindhoven! De slimste, leukste, gastvrijste en ja, ook de gekste. Kom je ook?

Wij maken samen Eindhoven.