Ed Heerschap (coördinator Living In)

Ed Heerschap, aangenaam! 53 jaar en sinds 2006 werkzaam bij de gemeente Eindhoven. In verschillende functies: accountmanager subsidies, projectmanager en accountmanager events. Sinds 2016 ben ik coördinator Living In vanuit het Holland Expat Center South in Eindhoven. Het mooie aan die baan is dat ik veel ruimte krijg om te ondernemen en daardoor veel kansen kan creëren voor onze doelgroep. En dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet.

Wat maak ik voor Eindhoven?

Een stad waar voorzieningen als cultuur, sport en gezondheidszorg beter toegankelijk zijn voor internationals. Zodat internationaal talent hier zijn plek vindt en graag wil blijven. Ik stimuleer onder andere dat inwoners en internationals elkaar kunnen ontmoeten, door bijvoorbeeld promotie van evenementen in het Engels. Ook verbind ik voortdurend mensen uit het bedrijfsleven, om samen een meer inclusieve stad tot stand te brengen.

Een belangrijke focus is het integreren van het talent van de meereizende partners, de spouses. Het verbinden van hun talent aan onze behoefte aan talent levert een belangrijke win-win situatie op. Internationalisering van het bedrijfsleven gaat dan samen met behoud van internationaal talent. Zo maken we een stad die gastvrijer en toegankelijker is voor alle talenten die hier willen ‘landen’.

Met wie maak ik dat?

Ik werk veel samen met onderwijsinstellingen, sportverenigingen, werkgevers en culturele instellingen. Mijn motto is: doe het mét de community, en praat niet óver de community.

Voor wie maak ik dat?

Voor iedereen die met internationals werkt of zelf een international is. Maar uiteindelijk voor iedere inwoner van Eindhoven. Als Eindhoven aantrekkelijker en leefbaarder wordt, heeft iedere Eindhovenaar daar profijt van!

Wij maken samen Eindhoven.