Dominique Bronzwaer (business consultant)

Ik ben Dominique Bronzwaer. 62 jaar, bedrijfskundige en IT-expert. En sinds juni 2018 als business consultant in dienst van de gemeente Eindhoven. Die baan combineer ik met mijn eigen bedrijf.

Wat maak ik als business consultant voor Eindhoven?

Hoe kunnen we onze inwoners en bedrijven in de stad nog beter en sneller van dienst zijn? Dat is waar mijn werk om draait.

Neem de vergunningaanvraag voor een café. Die vraagt nu nog om veel papierwerk. In de toekomst vindt het eerste, vrijblijvende gesprek plaats op de beoogde horecalocatie in plaats van op het Stadskantoor. En adviseert een ambtenaar wat er precies nodig is. Daarna verloopt de rest van het aanvraagproces zoveel mogelijk automatisch.

Een ander voorbeeld waar ik aan werk is het koppelen van ontwerpsystemen (CAD) aan allerhande informatie. Dat maakt het ontwerp voor de herinrichting van een straat of industrieterrein completer. En zorgt ervoor dat de aanvrager en sneller en beter kan worden geholpen.

Met wie maak ik dat?

Met een flink aantal collega’s: aanvraagbehandelaars, specialisten, beslissers en trainers. En met externe partners zoals ICT-bedrijven en -consultants. Mijn bijdrage is om van ‘buiten naar binnen’ steeds het belang van de klant in te brengen, te bewaken en te vertalen naar oplossingen.

Voor wie maak ik dat?

Dat doen we voor alle inwoners en bedrijven van Eindhoven. Voor de stad dus! Die wordt iedere dag aantrekkelijker.

Wij maken samen Eindhoven.