Shafiq Omar (beveilger)

Mijn naam is Shafiq Omar. In 2003 begon ik als stagiair huishoudelijke dienst bij het Van Abbemuseum.  Ik heb me verder ontwikkeld door een opleiding tot beveiliger te volgen. Dat ben ik nu al 12 jaar.

Daarnaast ben ik projectmanager van Nieuwkomers. Ieder kwartaal organiseer ik een inspirerende dag voor nieuwkomers (vluchtelingen) en hun taalmaatjes. Zo komen ze op een informele manier met elkaar én met het museum in contact.

Wat maak ik als beveiliger voor Eindhoven?

Als beveiliger draag ik bij aan een veilig en gastvrij museum. Voor bezoekers én medewerkers.

Binnen het project Nieuwkomers maak ik de connectie tussen de nieuwkomers (vluchtelingen) en de huidige inwoners van Eindhoven. Ik wil een inspiratiebron zijn, zorgen dat mensen zich thuis voelen en dat ze bekend worden met de stad.

Met wie maak ik dat?

Samen met veel mensen. Mijn collega’s en bezoekers van het museum. Maar ook mensen uit mijn eigen netwerk, scholen, stichting Vluchtelingenwerk en de directie van het museum. We werken allemaal samen om de doelen te bereiken.

Voor wie maak ik dat?

Doordat ik als beveiliger en aan projecten werk, bereik ik een groot publiek: de huidige en nieuwe inwoners van de stad, ėn de bezoekers van het Van Abbemuseum.

Wij maken samen Eindhoven.