Thomas Verbeek (planeconoom)

Hallo! Ik ben Thomas Verbeek en 42 jaar oud. Ik heb ben opgeleid tot economisch geograaf en sinds september 2006 ben ik plan/gebiedseconoom bij de gemeente Eindhoven. In 2018 heb ik nog een opleiding gevolgd en mijn master real estate (MRSE) gehaald. Met die extra kennis kan ik nog beter sturen op gebiedsontwikkelingen.

Wat maak ik als planeconoom voor Eindhoven?

Een stad waar ons gemeentebestuur haar ruimtelijke ambities waarmaakt. Mooi, bruisend, duurzaam, innovatief en inclusief. Natuurlijk is daar een grens aan, want onze financiële middelen zijn beperkt. Daarom denk en werk ik als planeconoom vanaf het ontstaan van een initiatief mee. Ik maak berekeningen en stel het huishoudboekje van de gebiedsontwikkeling op om de plannen haalbaar te maken. Dit betekent veel meedenken en het verder ontwikkelen van projecten.

Er zijn veel verschillende projecten op ruimtelijk gebied. Dat zie je aan de vele bouwkranen in de stad. We willen Eindhoven verduurzamen en vergroenen. Maar ook ondergronds en in de hoogte bouwen. Zo komen er nieuwe woningen en kantoren, maar ook nieuwe maatschappelijke  en stedelijke voorzieningen.

Met wie maak ik dat?

Met al mijn collega’s. Maar ook met externe adviseurs, beleggers, ontwikkelaars, woningcorporaties en natuurlijk de toekomstige gebruikers van projecten.

Voor wie maak ik dat?

Voor alle inwoners en gebruikers van de stad Eindhoven. Zij maken gebruik van de gebouwen en openbare ruimte. Uiteindelijk gaat het erom dat zij tevreden zijn. Niet alleen bij de oplevering, maar ook in alle jaren die nog komen.

Wij maken samen Eindhoven.