Richard Gielen (verkeerskundig ontwerper)

Hoi! Ik ben Richard Gielen, 51 jaar. Dit jaar werk ik alweer 25 jaar bij de gemeente Eindhoven als verkeerskundig ontwerper. Mijn baan blijft interessant, want mobiliteit verandert voortdurend en we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Een pluspunt is dat ik woon in Eindhoven. Dat is niet alleen fijn voor mijn woon-werk afstand, maar zorgt er ook voor dat ik de stad elke dag als inwoner ’live meemaak’. Wat ik als inwoner ervaar, gebruik ik in mijn werk.

Wat maak ik als verkeerskundig ontwerper voor Eindhoven?

Eindhoven is volop in ontwikkeling. Daar hoort natuurlijk een goede infrastructuur bij. Die niet alleen zorgt voor een goede bereikbaarheid, maar ook voor een leefbare, verkeersveilige en daardoor aantrekkelijke omgeving. Met al die aspecten houden mijn collega’s en ik rekening. Ik maak en toets ontwerpen voor de verkeersinfrastructuur van de stad. Daarnaast gebruik ik mijn kennis voor ruimtelijke ontwikkelingen, meestal een stedenbouwkundig plan of inrichtingsplan.

 Het eindresultaat zien we allemaal om ons heen, denk aan woningen, bedrijven, scholen en winkels. De diversiteit aan grootschalige en kleinere ontwerpklussen, de creativiteit die daarbij komt kijken en de samenwerking met collega’s, inwoners en anderen maakt mijn werk heel afwisselend.

Met wie maak ik dat?

Allereerst met een groot aantal collega’s. Maar ik zit ook aan tafel met inwoners, woningcorporaties, projectontwikkelaars, adviesbureaus en organisaties van belanghebbenden. De inrichting van de stad doe je als gemeente samen met anderen! Met én voor de gebruikers dus.

Voor wie maak ik dat?

Voor de inwoners, werknemers, bezoekers en voorbijgangers. Ofwel: iedereen in Eindhoven!

Wij maken samen Eindhoven.