Solliciteren

Gemeente Eindhoven is een werkgever die staat voor de stad en haar inwoners, ondernemers en bezoekers. En bovenal voor haar medewerkers. Waar sta jij voor? Kom werken voor Eindhoven. 

het sollicitatieproces

  • Kom je een passende vacature tegen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Solliciteren kan alleen online via de rode button rechts bovenaan elke vacature op werkenvooreindhoven.nl. Niet via mail of post.
  • Wat kom jij bijdragen aan onze stad en organisatie? We lezen het graag in jouw cv. We ontvangen jouw cv het liefst zonder persoonsgebonden kenmerken die niet relevant zijn voor je sollicitatie zoals leeftijd, woonplaats en hobby’s.
  • We vragen geen motivatiebrief. Heb je toch iets dat je ons wil meegeven? Gebruik hiervoor het toelichtingsveld.
  • We behandelen elke sollicitatie zorgvuldig. We beoordelen je cv met een aantal collega's. Als we je uitnodigen voor een gesprek, zorgen we ervoor dat jij meteen kennis met ze kunt maken. Zo krijg je een goed beeld. En het is ook fijn voor ons. Want een blik vanuit meerdere invalshoeken vinden we erg belangrijk. Als we je uitnodigen voor een gesprek, ontvang je via mail een korte uitleg.
  • We leggen in sollicitatiegesprekken vaak casussen voor uit de praktijk. Zo krijg jij een goed beeld met welke vraagstukken je te maken krijgt. En het geeft ons de kans om jou objectief te beoordelen en gelijke kansen te bieden voor elke kandidaat. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
  • Aan het eind van het sollicitatieproces vindt er een arbeidsvoorwaardengesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we wanneer jij begint en wat je salaris wordt. Ook bespreken we eventuele andere arbeidsvoorwaarden.
  • Als je komt werken voor gemeente Eindhoven heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.
  • Via mail houden we je op de hoogte. Heb je eerder of tussentijds vragen? Neem dan contact op met de collega die bij de vacature vermeld staat.

We nemen geen open sollicitaties in behandeling. Wel kun je een job-alert aanmaken, zodat je altijd op de hoogte bent van onze actuele vacatures.

Stappen sollicitatieproces

Stap 1: Kom je een passende vacature tegen? Solliciteer dan via onze website.
Stap 2: Deel je cv met ons.
Stap 3: We vragen geen motivatiebrief.
Stap 4: We selecteren cv's objectief en aan de hand van ons gelijke kansen beleid.
Stap 5: Als we je uitnodigen voor een gesprek, ontvang je via mail een korte uitleg.