Naomie Verstraeten (programmamanager internationaal)

Mijn naam is Naomie Verstraeten, programmamanager internationaal bij Brainport Development. Samen met vele partners werken we aan het versterken van Brainport Eindhoven. Een toptechnologieregio van wereldformaat, met Eindhoven als hart.

Ik werk al 10 jaar voor de gemeente Eindhoven. In verschillende rollen, maar altijd op economisch vlak. Na twee totaal verschillende studies: fiscale economie en beleids- en organisatiewetenschappen. Een geweldige combinatie, want daardoor kijk ik zowel vanuit de invalshoek welvaart als welzijn.

Wat maak ik als programmamanager voor Eindhoven?

Een programma dat draait om innovatie. We willen de exportmogelijkheden en de internationale samenwerking vergroten. En buitenlandse bedrijven aantrekken. Dat gaat de regio en vooral innovatieve kleinere bedrijven veel voordelen opleveren. Dat is het resultaat dat we willen zien.

‘Mijn’ programma is onderdeel van de Internationale Agenda van Brainport Eindhoven. Daar ben ik van begin af aan bij betrokken. Bij het idee, de strategie, het creëren van draagvlak, het rondkrijgen van de financiering, de implementatie en nu dus ook bij de doorontwikkeling.

Met wie maak ik dat?

Samen met een projectteam dat bestaat uit collega’s van omliggende gemeenten. Met campussen die ver buiten de grenzen van Eindhoven liggen. Met overheden (nationaal én internationaal). Met andere partijen in binnen- en buitenland. Een groot netwerk dus.

Voor wie maak ik dat?

Voor de stad én de regio. Ik geloof echt dat Eindhoven op het gebied van innovatie veel voor organisaties en andere landen kan betekenen. Daar ben ik trots op. We hebben onze top nog lang niet bereikt!

Wij maken samen Eindhoven.