Nanou Jacobs (landschapsontwerper)

Hoi! Ik ben Nanou Jacobs, een enthousiaste landschapsontwerper. Al 10 jaar houd ik me als landschapsontwerper bezig met het vormgeven en herinrichten van de openbare ruimte in Eindhoven. Een superleuke baan! En uitdagend, want er zijn altijd veel wensen voor een beperkte ruimte. Mijn achtergrond? In België heb ik tuin- en landschapsarchitectuur gestudeerd en daarna heb ik in Utrecht de master Urban Interior Design afgerond. 

Wat maak ik als landschapsontwerper voor Eindhoven?

Ik kijk vanuit een brede (kunstzinnige) blik naar vragen over de (her)inrichting van de stad. En zoek naar oplossingen, waarbij de gebruiker centraal staat. Ik vind het belangrijk om vanuit een plek te ontwerpen. Hoe voelt die aan, wat heeft de straat of het plein nodig, waar komt de zon op, hoe wordt de ruimte nu gebruikt, wie wonen er, waar staat een boom? Met die informatie en mijn eigen ideeën ga ik aan de slag, door te schetsen. Ook zoek ik naar passende bestratingsmaterialen, straatmeubilair, planten, bomen en speelelementen die aansluiten bij mijn ontwerp.

Een goed ontwerp draait om het slim combineren van functies en/of ruimtes. Een voorbeeld is een zitkuil, die ook meteen kan zorgen voor waterberging. Met mijn werk draag ik echt bij aan een mooiere en betere leefomgeving voor de Eindhovenaar en bezoekers van de stad! 

Met wie maak ik dat?

Meestal werk ik in teamverband. En werk ik samen met stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en andere specialisten binnen de gemeente. Samen zorgen we voor de beste oplossing.

Voor wie maak ik dat?

Voor de inwoners en bezoekers van Eindhoven. Ik hoop dat hun woon- of werkomgeving, na een verandering voelt alsof het nooit anders is geweest. 

Wij maken samen Eindhoven.