Mark van Rooijen (beleidsadviseur sport)

Leuk dat je mijn verhaal wil lezen! Ik ben Mark van Rooijen. Bijna 25 jaar werk ik nu al voor de gemeente in de sportsector. Als afdelingshoofd sportaccommodaties, en in nu de rol van beleidsadviseur sport. Ik heb technische bedrijfskunde en vrijetijdwetenschappen gestudeerd en nu kan ik mijn kennis in de praktijk brengen als bedrijfskundige.

Wat maak ik als beleidsadviseur sport voor Eindhoven?

Kort gezegd: oplossingen voor sporters in Eindhoven. Ik zorg dat de sportvoorzieningen van de gemeente voor de gebruiker veilig, toegankelijk en betaalbaar zijn én blijven. Denk aan de zwembaden, ijsbaan, sporthallen en sportparken. Mijn werkveld is heel divers. Het gaat bijvoorbeeld over het duurzaam vervangen van kunstgrasmatten, onderhoud door verenigingen, de aanleg of het verplaatsen van sportparken en de sloop en nieuwbouw van sporthallen. En het varieert van het vaststellen van tarieven, doorvoeren van BTW-wijzigingen tot het implementeren van de nieuwste snufjes in het Pieter van den Hoogenband stadion.

Externe sportaanbieders weten mij te vinden als zij een plek zoeken in Eindhoven om hun onderneming te vestigen. Ik begeleid de ondernemer, van het zoeken naar een geschikte locatie tot aan de verkoopaktes van het perceel.

Met wie maak ik dat?

Ik maak de oplossingen altijd met anderen. En begin bij de gebruikers, meestal sportverenigingen. De sportaccommodatie moet passen bij hun eisen, wensen en financiële mogelijkheden. Intern breng ik als proceseigenaar per onderwerp deskundige vakspecialisten bij elkaar. Hierbij kun je denken aan financiële experts, bouwkundigen, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, verkeersdeskundigen, juristen, inkopers en milieudeskundigen. En niet te vergeten de bestuurders, zoals de wethouder sportzaken en raadsleden. De laatste jaren werk ik ook intensief samen met de collega’s van onderwijshuisvesting om de sportvoorzieningen bij scholen zo slim mogelijk in te zetten.

Voor wie maak ik dat?

Voor de sporter in Eindhoven. Of het nu gaat om mindervaliden waarvoor we een hellingbaan maken bij een sportpark, of topzwemmers waarvoor we een 3-dimensionaal camerasysteem in het zwembad installeren, of voetbal- of tennisverenigingen waarvoor we een sportpark aanleggen of een hockeyclub die we subsidiëren om ledverlichting aan te brengen. We willen dat elke Eindhovenaar mee kan doen en kan sporten op zijn of haar niveau.

Wij maken samen Eindhoven.