Manfred van Geenen (projectleider specialisatie restauratie)

Leuk dat ik me aan je mag voorstellen! Ik ben Manfred van Geenen, 51 jaar getrouwd en trotse vader van drie zoons. Ik heb, voordat ik bij de gemeente Eindhoven ben gaan werken, gewerkt als bouwkundig projectleider bij aannemingsbedrijven en een technisch adviesbureau.

 In 2008 kwam ik tijdens de restauratie van de toren van de Catharinakerk voor het eerst in contact met mijn collega’s van de afdeling Vastgoed. Ik zag in hen zeer deskundige, gedreven en professionele vakmensen. Tijdens mijn werk op de bouwplaats was ik vooral degene die vaklieden opleidde en kennis overdroeg. Binnen de gemeente zag ik juist de kans mezelf verder te ontwikkelen. Sinds augustus 2010 werk ik daarom voor de gemeente Eindhoven, als allround projectleider met als specialisatie restauratie.

Wat maak ik als projectleider voor Eindhoven?

 Als restauratiedeskundige zorg ik voor de monumenten die de gemeente in bezit heeft. Zo blijven ze bewaard voor de toekomst. Dit doe ik in samenwerking met mijn collega’s. Door het vaststellen, voorbereiden en uitvoeren van de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. Met name de projectverzoeken waarbij restauratie een rol speelt pak ik op. Ik bereid de restauratie voor, koop onderhoud in en begeleid de uitvoering. Het gaat om veel verschillende monumenten. Zoals de Catharinakerk, de Collse en Genneper Watermolen, de Sterrenwacht en de Oude Toren in Woensel.

Met wie maak ik dat?

Ik werk nauw samen met externe specialistische adviseurs op het gebied van restauratietechniek. Je kan hierbij denken aan specialisten op het gebied van glas in lood, natuursteen en houtconstructies. Ook heb ik veel contact met de Monumentenwacht Noord-Brabant en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Steeds met het doel de gemeentelijke- en rijksmonumenten op een verantwoorde wijze te behouden voor de stad.

Voor wie maak ik dat?

Voor de inwoners en bezoekers van Eindhoven, nu en in de toekomst. Monumenten vertellen een verhaal dat bijdraagt aan de kennis over het verleden. En ze zijn natuurlijk belangrijk voor de uitstraling van de stad!

Wij maken samen Eindhoven.