Louella Verleg (beleidsadviseur sport en bewegen)

Leuk dat je mijn verhaal wilt lezen. Ik ben Louella Verleg en sinds 2004 werkzaam bij de gemeente Eindhoven. Na mijn studies gericht op financiën en management, startte ik bij een bank en heb ik na 5 jaar de overstap gemaakt naar de gemeente. Ik was op zoek naar meer diepgang, waarde en vooral ook afwisseling in mijn werk.

Ik heb hier verschillende functies gehad en sinds 2008 ben ik beleidsadviseur sport en bewegen. Een gemeente is continu in beweging. Werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is niet makkelijk en vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, maar daar staat wel wat tegenover. Geen dag is hetzelfde! Ik leer nog altijd van nieuwe projecten en het werken in verschillende teams. Deze afwisseling maakt het werk erg leuk.

Wat maak ik als beleidsadviseur sport voor Eindhoven?

Samen met mijn collega’s werk ik aan de vitaliteit en sportiviteit van alle Eindhovenaren. Maar ook het op de kaart zetten van Eindhoven als een sportieve gemeente. Ik ben verantwoordelijk voor sportevenementen, topsport, urban sport en sportfaciliteiten in de openbare ruimte. Ik denk mee over het beweegvriendelijk inrichten van een straat of plein of het organiseren van sportactiviteiten in het centrum. En over het nog te realiseren Urban Sportspark. Ook beoordeel ik subsidieaanvragen en doe ik onderzoek naar de haalbaarheid van evenementen.

Bovendien ben ik het aanspreekpunt voor het Centrum voor Topsport en Onderwijs: samen verbeteren we voorzieningen voor de topsport. Daarnaast werk ik mee aan invoering van de nieuwe Omgevingswet en ondersteun ik de wethouder bij het invullen van zijn rol in het landelijke Topteam Sport.

Met wie maak ik dat?

Ik werk in een klein team, dat bestaat uit 4 beleidsadviseurs en een programmaleider sport en bewegen. We werken veel samen met de GGD, sportverenigingen, NOC*NSF, onderwijsinstellingen en andere gemeenten. Ook werk ik samen met collega’s die de projecten uitvoeren. Zij zorgen dat sporten en bewegen in Eindhoven altijd dichtbij is. En dat onze sportvelden, - hallen en –zalen en onze zwembaden veilig en kwalitatief goed zijn. Veel van hun werkzaamheden vind je  op eindhovensport.nl.

Voor wie maak ik dat?

Ik wil graag alle Eindhovenaren in beweging brengen en houden! Dat is goed voor de gezondheid. Maar dat is niet het enige wat me drijft. Sportevenementen en sportvoorzieningen maken onze stad aantrekkelijk en dat is interessant voor het bedrijfsleven en goed voor de economie. Ook voor expats zijn goede sportmogelijkheden fijn; via sport maken ze makkelijker contact en voelen ze zich sneller thuis. En studenten mogen bij ons stage lopen, waar niet alleen zij maar ook wij veel van leren. Zo blijven we vernieuwen. Als ik door de stad fiets, zijn de resultaten van mijn inspanningen vaak zichtbaar. Daar ben ik trots op!

 Wij maken samen Eindhoven.