Linda Kremers (specialist dynamisch verkeersmanagement)

Leuk om kennis met je te maken! Ik ben Linda Kremers en werk 7 jaar bij het team Dynamisch Verkeersmanagement. Hiervoor heb ik bij Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam gewerkt. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven. In 2012 kreeg ik de kans om weer terug te gaan naar mijn roots, omdat er bij de gemeente Eindhoven een vacature was.

Wat maak ik als specialist dynamisch verkeersmanagement voor Eindhoven?

Als specialist dynamisch verkeersmanagement vergroot ik de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid. Ik houd me dagelijks bezig met de verkeersdoorstroming in de stad. In Eindhoven staan zo'n 170 verkeerslichten. Die houden wij functioneel op orde en als dat nodig is, vervangen we ze. Daarnaast breng ik onze expertise in in verkeerskundige projecten, zoals de herinrichting van de Vestdijk.

Ons vakgebied staat nooit stil, maar door de komst van de intelligente verkeerslichten gaan de ontwikkelingen op dit moment wel erg hard. Dat, de toenemende vraag naar mobiliteit en de vaak tegengestelde belangen van verschillende verkeersdeelnemers maakt mijn baan uitdagend!

Met wie maak ik dat?

Samen met collega's vanuit verschillende vakgebieden zoals ontwerpers, verkeersplanologen en uitvoerders. Ook hebben we veel te maken met commerciële organisaties als adviesbureaus, aannemers en leveranciers van verkeerslichten.

Voor wie maak ik dat?

Voor alle inwoners, werknemers en bezoekers. Of ze zich nu te voet, per fiets, met de auto of met het openbaar vervoer door Eindhoven verplaatsen.

Wij maken samen Eindhoven.