Hannah Bakker (woningbouwregisseur)

''Ik sta voor samen bouwen aan Eindhoven.''

Als woningbouwregisseur ben ik de verbinding tussen ontwikkelende partijen in de stad en de gemeente. Ik heb een afwisselende baan waarin ik veel samenwerk met de woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars in onze stad. Samen werken we aan de woningopgave in de stad.

Waarom ben je voor gemeente Eindhoven gaan werken?  

Na een aantal jaren als projectontwikkelaar wilde ik mijn blik verruimen. Ik wilde meer nadenken en bijdragen aan wonen en visie ontwikkelen. Werken in- en aan Eindhoven sprak me dan ook aan. De stad staat voor een schaalsprong, er gebeurt van alles gericht op de toekomst én het is de stad waar ik me thuis voel!

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Bij voorkeur heel dynamisch. Voorbeeld: ik start thuis met het beantwoorden van mijn mails en ik maak een dossier af. Daarna spring ik op de fiets naar Woonbedrijf voor een bespreking met de woningcorporaties over potentiële nieuwe ontwikkellocaties. Daarna ga ik naar het stadskantoor en bespreek ik met een collega de opzet voor de versnellingstafel met ontwikkelende partijen in de stad. Ik eet een broodje in de kantine. In de middag heb ik een kennismaking met een bouwer van een innovatief bouwsysteem waarmee snel woningen kunnen worden gerealiseerd. Ik sluit de middag af met een afspraak op het Stadhuis met de wethouder en de bestuurder van een van de corporaties.

Hoe zie jij je toekomst (binnen gemeente Eindhoven) voor je?

De gemeente Eindhoven is een grote organisatie met dito opgaven. Dat betekent dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn en interessante vraagstukken ‘waar je lekker je tanden in kunt zetten’. Ik hoop me de komende jaren in de kunnen blijven zetten om in de schaalsprong van Eindhoven fijn en betaalbaar wonen mogelijk (te blijven) maken.

Eindhoven, werk waar je voor staat