Frank van Ekert (senior specialist water)

Frank van Ekert is mijn naam. Mijn sterrenbeeld is waterman en dat is ook mijn beroep. Al meer dan 10 jaar houd ik me bezig met het waterveilig maken van onze stad. Iedere regendruppel die niet, of juist vertraagd, wordt afgevoerd zorgt voor een kleiner risico op wateroverlast tijdens hevige buien. Boven of onder de grond.

Wat maak ik als senior specialist water voor Eindhoven?

Gebouwen en straten die ontworpen worden op basis van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de regen zo lang mogelijk vastgehouden wordt op de plek waar die valt. Daar maak ik beleid voor en ik kijk naar concrete plannen. Ons doel is een prettige leefomgeving met ruimte voor groen en water. Want dat beperkt hittestress en wateroverlast. Bij veel plannen in de stedelijke omgeving is dat een uitdaging.

Met wie maak ik dat?

Met allerlei collega’s binnen en buiten onze organisatie. Van ontwikkelaars tot verkeersontwerpers en beheerders van de openbare ruimte. Ook bewoners denken vaak mee met de plannen.

Voor wie maak ik dat?

Voor iedereen die in onze stad woont of verblijft. Bij buien kijk ik of het water zijn weg vindt naar groen of open water. Als ik zie dat dit niet het geval is vraag ik mij af: hoe kan ik dit realiseren? Zo maakt steen plaats voor groen en wordt Eindhoven een steeds aangenamere stad om in te verblijven.

Wij maken samen Eindhoven.