Eva Sanders (projectleider sportregie en Sportleerbedrijf)

Hallo! Ik ben Eva Sanders. Ik ben 32 jaar en werk sinds 2017 bij de gemeente Eindhoven. Ik ben projectleider sportregie en Sportleerbedrijf, binnen de afdeling activering en sportparken. Hiervoor werkte ik bij defensie. En was ik buurtsportcoach en JOGG regisseur (Jongeren op Gezond Gewicht) bij Sportservice provincie Utrecht.

Wat maak ik als projectleider sportregie voor Eindhoven?

 

Ik stuur het team Sportregie en het Sportleerbedrijf aan. Daarnaast heb ik een adviserende en verbindende functie binnen onze afdeling. Ik zorg ervoor dat onze uitvoerende werkzaamheden afgestemd zijn op ons beleid en de vraag van de inwoners. En dat we als afdeling makkelijk en snel samenwerken.

Team Sportregie wil zoveel mogelijk Eindhovenaren in beweging brengen. Dit doen we door de vraag van inwoners te verbinden met het aanbod van sportaanbieders in de stad. We zorgen er onder andere voor dat het aanbod beter vindbaar is. Ook ondersteunen we sportaanbieders bij het werken aan een kwalitatief goed aanbod dat past bij de behoefte van de inwoners. En helpen hen bij allerlei vraagstukken waar zij dagelijks mee te maken hebben. Maar we kijken ook mee naar de openbare ruimte en proberen die aantrekkelijker te maken en helpen mee om activiteiten in de wijk op te starten die leiden tot meer beweging. Zo proberen we voortdurend de drempel te verlagen om kennis te maken met een sport en de stap te maken naar deelname aan sport. We proberen met sport en bewegen ook een bijdrage te leveren aan andere thema’s zoals het verminderen van eenzaamheid of het versterken van de saamhorigheid in de wijk.

Binnen het Sportleerbedrijf begeleiden we ongeveer 70 studenten van verschillende sportopleidingen. Wij bieden hen een waardevolle leeromgeving en zij leveren een bijdrage binnen onze projecten. Zo bereiken we samen meer!

Met wie maak ik dat?

Met collega’s van de afdeling Activering en Sportparken, de beleidsafdeling Sport en de afdeling Marketing en Communicatie van Eindhoven Sport. Ook werken we veel samen met gebiedscoördinatoren. Om onze doelen te bereiken is samenwerking met mensen en instellingen buiten de gemeente ook heel belangrijk.  We werken onder andere samen met organisaties als WIJEindhoven, Dynamo Jeugdwerk, buurthuizen, sportaanbieders en scholen.

Voor wie maak ik dat?

Mijn werk doe ik met veel passie en plezier voor de inwoners van Eindhoven. Ik zie overal kansen en voordelen van sport en bewegen. En ik gun iedereen het plezier dat ik zelf ook heb in sport.

 Wij maken samen Eindhoven.