Esra Kocak (casemanager omgevingsvergunningen)

Hoi lezer! Ik ben Esra Kocak, sinds februari 2019 Casemanager WABO. Ik ben afgestudeerd als architecture & construction engineer aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Bouwkunde had van jongs af aan al mijn interesse en dat is nog steeds zo. Mijn passie is het bijdragen aan de ontwikkeling van een van de slimste regio’s ter wereld. Hierbij kun je denken aan het maken van betere en snellere vergunningen.

Wat maak ik als casemanager voor Eindhoven?

Een nog betere stad. Eindhoven is een wereldstad. Veel mensen willen er wonen en werken. Er zijn continu ontwikkelingen op het gebied van bouw, architectuur, planologie en duurzaamheid. De gemeente zorgt dat de kaders en het beleid met die ontwikkelingen meegaan. En dat onze werkwijze goed blijft passen bij de vraagstukken van vandaag en morgen.

Bij de sector Ruimtelijke Expertise, afdeling Vergunningen, beoordelen we de aanvragen voor bouwen, kappen en uitwegen. Dat is een heel proces. Ik heb te maken met een grote diversiteit aan aanvragen, van dakkapel tot woontoren en van woning tot fabrieksgebouw. Ik coördineer het proces van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Hierbij geef ik een bouwkundig en juridisch oordeel. Dat doe ik natuurlijk niet alleen. Ik overleg met aanvragers, architecten en ontwikkelaars en weeg de belangen af. Vervolgens adviseer en informeer ik de aanvragers over de regelgeving en de procedures.

Met wie maak ik dat?

Met collega’s. Adviseurs op het gebied van verkeer, veiligheid, wonen en constructie. Maar ook de collega’s van de ondersteunende afdelingen. Bijvoorbeeld de backoffice en administratie. Zij zorgen voor de ontvangst, registratie, publicatie, facturatie en het verzenden van de aanvragen en vergunningen.

En ik werk met verschillende mensen en organisaties buiten de gemeente samen. Zoals klanten, woningbouwcorporaties, architecten, aannemers, projectontwikkelaars en andere overheden.

Voor wie maak ik dat?

Als ingenieur voeg je daadwerkelijk maatschappelijke waarde toe aan de stad. Wat wij doen, zie je dagelijks terug. In de vorm van projecten waar inwoners en ondernemers nog lang plezier van zullen hebben. Als stadingenieurs maak ik Eindhoven leefbaar en dat vind ik een mooie invulling van mijn leven.

 Wij maken samen Eindhoven.