Esmee en Marian (kwantitatief onderzoeker en gebiedsanalist)

Wij zijn Esmee (rechts op de foto) en Marian (links op de foto). We vertellen samen ons verhaal, omdat we heel nauw samenwerken. Maar eerst stellen we ons even aan je voor. Esmee: 28 jaar, sinds oktober 2017 sociaal wetenschappelijk onderzoeker. Marian: 41 jaar, sinds januari 2015 werkzaam als gebiedsanalist.

Wat maken wij voor Eindhoven?

Wij verzamelen en analyseren data en informatie. Zoals signalen van inwoners over de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt.  Esmee focust zich meer op stedelijke analyses en Marian op analyses van delen van Eindhoven. Al die informatie brengen we bij elkaar. Zo weten we precies wat er in een wijk en stad gebeurt. En adviseren we onze collega’s hoe ze de stad beter en aantrekkelijker kunnen maken.  We werken op een open en transparante manier samen. Elke dag met veel plezier.

Met wie maken wij dat?

Met elkaar, inwoners, andere collega’s en partners, zowel in de stad Eindhoven als daarbuiten. Zo werken we bijvoorbeeld veel samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Voor wie maken wij dat?

We doen ons werk voor de inwoners van de stad. Want goede duiding van cijfers en onderzoeksresultaten is essentieel om Eindhoven continu te verbeteren.

Wij maken samen Eindhoven.