Aline Zwierstra (gemeentesecretaris)

Leuk dat je mijn verhaalt hebt aangeklikt! Ik ben Aline Zwierstra, gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Eindhoven.  Een prachtbaan, want Eindhoven is echt mijn stad. Ik woon hier al ruim 20 jaar. Ik heb eerder lesgegeven, in de gemeenteraad van Eindhoven gezeten, bij het (toenmalige) SRE en ministerie van VROM gewerkt en ben directeur-bestuurder geweest van een woningcorporatie in Noord-Brabant.  In mijn rol kan ik echt het verschil maken voor ‘mijn’ stad. En als je dat kunt, moet je dat doen, vind ik.  

Wat maak ik als gemeentesecretaris voor Eindhoven?

Een organisatie met meer rust en trots. Die stabiel is en haar prioriteiten op orde heeft. De juiste dingen op het juiste moment doet. Met collega’s die ­plezier in hun werk hebben. Als gemeentesecretaris verbind ik de ambities van het college van burgemeester en wethouders met de visie en ervaring van de collega's. Samen voelen en hebben we een grote verantwoordelijkheid voor de stad.

We zijn een organisatie in beweging, die leert van dingen die goed gaan en die niet goed gaan. Dat vind ik mooi. We zetten goede stappen. Soms denk ik dat we best wat trotser mogen zijn op wat we allemaal bereiken.  Zelfs of juist, in deze financieel roerige tijd.

Met wie maak ik dat?

Samen zijn we sterk, samen doen we het werk. Letterlijk niemand binnen de gemeentelijke organisatie kan zijn/haar werk doen zonder collega’s. Ik werk met veel mensen samen. Met de burgemeester en wethouders, collega’s en vaak ook met mensen uit de stad. Daarom ben ik benaderbaar voor iedereen die een positieve bijdrage wil leveren aan ons werk en aan Eindhoven.

Voor wie maak ik dat?

Voor mijn collega’s en het college, maar vooral voor de stad en haar inwoners!

Wij maken samen Eindhoven.