Adama Coulibaly (specialist water)

Adama Coulibaly en ik woon sinds 2001 in Nederland. Ik heb bouwkunde en waterschapsmanagement gestudeerd. Na mijn studies ben ik werkzaam geweest als ontwerper, maar ik zocht een nieuwe uitdaging. Toen ik zag dat de gemeente Eindhoven een waterspecialist zocht, was ik meteen enthousiast. Want water is mijn passie! Sinds januari 2018 werk ik nu voor de gemeente Eindhoven. 

Wat maak ik als specialist water voor Eindhoven?

We willen Eindhoven klimaatbestendig maken. De weersomstandigheden worden steeds extremer; denk maar aan de droge zomer van 2018. Daar spelen wij op in. Vroeger moest het water zo veel mogelijk afgevoerd worden. Nu willen we juist meer water opslaan, zodat we het in droge periodes in Eindhoven kunnen gebruiken. En we willen voorkomen dat er wateroverlast en –schade ontstaat, door de aanleg van rioleringen en watergangen.

Onze plannen en alle regels waar we ons aan moeten houden, staan in een handboek. Ondanks dat we ons daar aan moeten houden, is er gelukkig nog volop ruimte voor creativiteit. Ik mag continu nieuwe ideeën bedenken rondom het thema water. Leuk en uitdagend!.

Soms is het lastig om mensen in beweging te krijgen. Tijdens voorlichtingsavonden in de wijk geven wij uitleg aan inwoners over wat we gaan veranderen. We laten zien wat de gevolgen in de wijk zijn, als we niks doen. Dat helpt. Dan is er bijvoorbeeld minder weerstand tegen het weghalen van een parkeerplaats, om een wateropslag te kunnen maken.

Met wie maak ik dat?

Ik werk met verschillende mensen samen. Denk bijvoorbeeld aan collega’s van het Waterschap de Dommel. Maar ook met veel externe bedrijven. Neem nou de samenwerking met projectontwikkelaars: die komen met hun plan naar ons toe. Wij geven dan advies over het onderdeel water.

Voor wie maak ik dat?

Natuurlijk de Eindhovenaren, maar uiteindelijk ook voor heel Nederland. Ik werk aan een droge en klimaatbestendige toekomst voor onze stad én land

Wij maken samen Eindhoven.