Carlo Thielen (bouwkundig adviseur/projectleider)

Even voorstellen! Ik ben Carlo Thielen, 55 jaar geleden geboren in het bruisende Helmond. Ik heb in de wegen- en waterbouw gewerkt en bij Burgerdefensie als bouwkundig opzichter. Een nieuwe uitdaging kwam bij de gemeente Eindhoven, waar ik als bouwkundig adviseur/projectleider het gemeentelijk vastgoed beheer.

Wat maak ik als bouwkundig adviseur voor Eindhoven?

De gemeente heeft veel eigen vastgoed. Vrijetijdsaccommodaties, kinderdagverblijven, scoutinggebouwen, monumenten en scholen. Maar ook cultuurpanden: het Parktheater, de Effenaar, POPEi, Dynamo en het Natlab. En strategisch aangekochte panden, van woningen, boerderijen tot kantoren. Mijn taak is deze panden te bewaken en te zorgen dat ze goed onderhouden worden. Daarvoor hebben we een meerjaren onderhoudsplanning.

Maar ik doe ook andere dingen. Projecten als Ons buurthuis bruist. Ook kijk ik naar de toegankelijkheid van vrijetijdsaccommodaties. En houd ik mij bezig met het leegstandsbeheer, het slim verduurzamen van panden, sloopwerkzaamheden en asbestsaneringen. Allemaal op basis van de wetten en regels waar we ons aan moeten houden. Ik verveel me hier geen moment!

Met wie maak ik dat?

Ik heb veel contact met de accountmanagers en financieel medewerkers op het gebied van vastgoed. Samen zorgen wij voor het beheer. Maar ook met andere sectoren en afdelingen van de gemeente werk ik samen. En natuurlijk extern zoals aannemers, constructeurs en technisch adviseurs.

Voor wie maak ik dat?

Ik wil dat de klant tevreden is. De inwoners, gebruikers én eigenaren. Maar ook de gemeente zelf: voorop staat dat we verantwoord omgaan met onze financiële middelen.

Wij maken samen Eindhoven.